Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να βρεθεί σε λίγα λεπτά (17:30) ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Σαμαρά, η κίνησή του αυτή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για να υπογραμμίσει την τεράστια σημασία που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία να διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στις προθέσεις του κ. Σαμαρά, είναι να εκφράσει στον κ. Παυλόπουλο την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, που, όπως λένε συνεργάτες του, ενισχύουν τις υποψίες ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σκόπιμα υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις, λειτουργώντας με κρυφή ατζέντα για επιστροφή στη δραχμή την οποία εξ αρχής είχαν».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει ότι είναι υπόθεση όλων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή κάθε πιθανότητας εξόδου από το ευρώ, ενώ θα αναλύσει στον κ. Παυλόπουλο και την πρόταση για «εθνική συνεννόηση» την οποία έχει υποβάλει από καιρό στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε την Τρίτη και με τον προκάτοχό του στην αρχηγία της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή σε μια κίνηση που στόχευε να δείξει ότι η παράταξη της Κεντροδεξιάς παραμένει ενωμένη, και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες, προγραμματίζοντας αφενός συναντήσεις τόσο με πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής ζωής που ενστερνίζονται την ευρωπαϊκή προοπτική, όσο και με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες.Σχόλια