Στο… σκαμνί ο «αμαρτωλός» αρχιμανδρίτης Νικόλαος Προκόπιος Μπούμπας

Στο… σκαμνί ο «αμαρτωλός» αρχιμανδρίτης Νικόλαος Προκόπιος Μπούμπας

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών παραπέμπεται ο  πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, Προκόπιος Μπούμπας. Ο αρχιμανδρίτης εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πολυετές όργιο κακοδιαχείρισης στο ευαγές Ίδρυμα, θα καθίσει στο «σκαμνί» με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση καθώς φέρεται να άρπαξε χρήματα από τα κληροδοτήματα. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων «σκέφτεται» ακόμα πως θα κινηθεί νομικά για να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους και εργαζομένους από μια διοίκηση που – ακόμα και τώρα – νοικιάζει «κοψοχρονιά» ακίνητα.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει το koutipandoras.gr,  το οποίο έχει στην κατοχή του παραπέμπεται ενώπιον του ακροατηρίου του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Αθηνών ο Προκόπιος Μπούμπας για να «δικαστεί ως υπαίτιος του ότι στους παρακάτω αναφερόμενους τόπους και χρόνους, τέλεσε τις κάτωθι περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προβλέπονται από το νόμο και τιμωρούνται με στερητικές της ελευθερίας ποινές».

Διαβάστε αναλυτικά τις αποκαλύψεις του ereportaz.gr

Άρπαξαν τα λεφτά των τροφίμων

Στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφεται ο ακριβής τρόπος δράσης των κατηγορουμένων. Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρεται μέλη του Δ.Σ. απασχολούσαν το τεχνικό προσωπικό του γηροκομείου ως: πολυτελείς Φιλιππινέζες, καθώς τους έβαζαν να κάνουν εργασίες ανοικοδόμησης και επισκευής στα σπίτια τους.

Παράλληλα αφαίρεσαν από κοινό παγκάρι, από το παγκάρι των τροφίμων του γηροκομείου ποσό ύψους 290,000 ευρώ το οποίο υποτίθεται ότι κατέληξε σε λειτουργικά έξοδα.

To πάρτι με τα ακίνητα

Από την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε η τέλεση σωρείας σοβαρών διαχειριστικών παραβάσεων. Από τις πολλές εκατοντάδες ακινήτων που ανήκουν στην περιουσία της ΕΕΑ, έχει μισθώσει μικρό μέρος μόνο, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Τα ακίνητα μισθώνονταν με αδιαφανείς διαδικασίες, με συνέπεια να εμφανίζονται ως κενά, ενώ στην πραγματικότητα κατοικούνται, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να μην εισπράττονται μισθώματα.

Ακόμα δεν επιδιωκόταν η είσπραξη οφειλόμενων μισθωμάτων η σε άλλες περιπτώσεις τα οφειλόμενα μισθώματα διαγράφονταν. [Διαβάστε αναλυτικά]

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ντροπής στο Γηροκομείο Αθηνών – Οδοιπορικό του ereportaz στο άλλοτε εύρωστο Ίδρυμα που κάποιοι κατάφεραν να εξαθλιώσουν

 

 Σχόλια