«Στόχος μας το Τσάμπιονς Λιγκ – Να τα πάρουμε όλα»

«Στόχος μας το Τσάμπιονς Λιγκ – Να τα πάρουμε όλα»

«Είσαι ένα θρύλος. Σου ευχόμαστε όλοι πολλές επιτυχίες. Καλή τύχη»! Ο Εμίλιο Μουτραγκένιο με τα λόγια αυτά έδωσε το λόγο στον Ζινεντίν Ζιντάν στην παρουσίασή του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Η συνέχεια; Ανάλογη σε έναν θρύλο…

«Όταν παίζεις για τη φανέλα αυτή όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και όλα είναι πιθανά. Και ο στόχος μας φυσικά και είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Να κατακτήσουμε τα πάντα!», ήταν τα πρώτα λόγια του Γάλλου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου θέτοντας από την πρώτη στιγμή τον πήχη τόσο ψηλά που δεν έχει ψηλότερα.

Απαντώντας στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε ο Ζιντάν ανέφερε για την απόφασή του…

«Εάν θα ήταν καλύτερο να έχω πάρει την ομάδα από την αρχή της σεζόν; Ναι φυσικά και θα ήταν. Αλλά αυτή η ερώτηση πια δεν έχει νόημα σήμερα. Έχουν περάσει έξι μήνες… Έχω ένα καλό προαίσθημα. Ποτέ ένας προπονητής δεν είναι έτοιμος για ένα παιχνίδι. Ειδικά για το ντεμπούτο του. Όμως έχω ένα μεγάλο κίνητρο και μεγάλο ενθουσιασμό. Και αυτό είναι σημαντικό για να πάνε όλα καλά», τόνισε και συνέχισε:

«Την απόφαση την πήρα την Δευτέρα. Μου έγινε η προσφορά να προπονήσω την ομάδα και εγώ την αποδέχθηκα. Αυτό που εγώ θέλω για την ομάδα είναι μόνο να νικάμε. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα αλλά μια τέτοια πρόκληση μου δίνει ενδιαφέρον και κουράγιο για δουλειά. Είναι ανυπόμονος για να ξεκινήσω. Ξέρω ότι είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Και το μόνο που θέλω είναι να κατακτήσουμε τίτλους», υποστήριξε και συνέχισε για τις αλλαγές που θα φέρει στην ομάδα.

«Θα προσπαθήσω να δώσω το προσωπικό μου στοιχείο. Μια μεγαλύτερη επιθετικότητα, την οποία και απολαμβάνουν οι παίκτες παίζοντας ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο από όλα είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, αρχίζοντας από την άμυνα. Γρήγορα και έχοντας τη μπάλα στην κατοχή μας. Είναι σημαντικό να εμψυχώσουμε τους παίκτες. Έχουν κάνει καλή δουλειά».

Ποιο είναι το προπονητικό του πρότυπο;

«Έχω γνωρίσει τον Μουρίνιο. Τον Αντσελότι. Παίρνεις πάντα κάτι από όλους. Τώρα όμως καλούμαι να προπονήσω με τον δικό μου τρόπο. Δεν πρόκειται να αντιγράψω ό,τι κάνουν οι άλλοι. Μην με συγκρίνετε με τον Γκουαρντιόλα. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο. Οι προπονητές πρέπει να είναι κοντά στους παίκτες. Να έχουν καλές σχέσεις μαζί τους», κατέληξε.

Πηγή ΣΠΟΡ ΦΜ

Σχόλια