Εκτεθειμένη η κυβέρνηση: Ο Πανούσης έκανε λόγο για τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και απειλές από τον Απρίλιο

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση: Ο Πανούσης έκανε λόγο για τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και απειλές από τον Απρίλιο

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα (09/11/2015) ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να αποκαλύψει στοιχεία για «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» και απειλούν τη ζωή του.

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε στο γραφείο της κ. Κουτζαμάνη για περίπου 15 λεπτά και, όπως είπε στους δημοσιογράφους, κατέθεσε υπ’ όψιν της φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα ονόματα για την υπόθεση.

panousis

«Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία Εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός και επισήμανε πως η δική του άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

«Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να στηρίξει τη Δημοκρατία από το παρακράτος», κατέληξε ο κ. Πανούσης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως χθες ο τέως υπουργός τόνισε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης ο οποίος έχει εγγράφως όλα τα στοιχεία.

Kαρφώνει δυο βουλευτές και ένα μέλος της πολιτικής γραμματείας

Σύμφωνα με «τα Νέα», ο κ. Πανούσης θα υπέδειξε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με κρατουμένους – μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. «Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», αναφέρει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα, αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλου, η οποία είχε ανακοινωθεί σε ανύποπτο χρόνο. Η πρόσκληση για την συνέντευξη Τύπου του κ. Παρασκευόπουλου έχει ανακοινωθεί από την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή πριν να κάνει τις σχετικές καταγγελίες ο κ. Πανούσης στο «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Δεν αποκλείεται μετά τις εξελίξεις αυτές, ο κ. Παρασκευόπουλος να αναβάλει την σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Πανούσης μιλώντας στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης, στο Μαξίμου, στις φυλακές Κορυδαλλού και το «ντου» των αστυνομικών στις φυλακές.

Συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης αναφέρει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο ΘΕΜΑ»:

«Την τελευταία, όχι σύγκρουση, ας πούμε διαφωνία με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η Αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δύο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση “οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές και ελέγξανε τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς”. Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω: “Μπήκα στις φυλακές;”. “Οι θεσμικοί…”, μου απαντά. “Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;” του λέω. “Το Μαξίμου είπε να μη δώσουμε έκταση…” μου είπε. “Χριστιανέ μου, μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!” του ξαναλέω. Ποτέ δεν διαψεύστηκε… Αρα αυτή η ιστορία, με τον Πανούση να μπαίνει στις φυλακές και να ελέγχει τα κελιά κ.λπ., είναι κατασκευασμένη. Από τους ίδιους κύκλους με τα ονόματα που έχω δώσει στον συμβολαιογράφο, οι οποίοι θέλουν να πουν στους ποινικούς και στους άλλους ότι “ο Πανούσης μας απαγορεύει να κάνουμε τις μεγάλες καινοτομίες και να σας βγάλουμε έξω”. Μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη που έχουν ως υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμένα, που δεν ήμουν υπεύθυνος για τις φυλακές. Ο κακός Πανούσης… Αυτό το παιχνίδι κάνανε. Έτσι, λοιπόν, με στοχοποίησαν, με αποτέλεσμα οι μέσα, είτε είναι ποινικοί είτε οι άλλοι, που δεν μπορούσαν να ξέρουν και πολλά πράγματα, να λένε “θα τον φτιάξουμε”, “θα τον κανονίσουμε” κ.λπ. Διότι εγώ με αυτούς δεν έχω καμία επαφή. Δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα. Πώς μπορεί, λοιπόν, να με μισούν; Με μισούν γιατί οι άλλοι φροντίζουν γι’ αυτό. Στη λογική της δημοφιλίας. Ότι δηλαδή είσαι δημοφιλής έξω στην κοινωνία και θα σε φτιάξουμε εμείς οι μέσα. Και κάνανε αυτό το παιχνίδι».

Στις 11 στον Άρειο Πάγο ο Πανούσης με στοιχεία που προκαλούν πολιτικό σεισμό

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, μετά τις αποκαλύψεις Πανούση

ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση.

Το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Ένωση Κεντρώων

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η «Κόζα Νόστρα» και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.Σχόλια