Στον δρόμο πετάει η «Εκκλησία της Ελλάδος» 72 φτωχές οικογένειες στη Νέα Μάκρη

Στον δρόμο πετάει η «Εκκλησία της Ελλάδος» 72 φτωχές οικογένειες στη Νέα Μάκρη

Η Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να προσκυνάει τα κόκκαλα των «αγίων» αλλά την ίδια στιγμή, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να δείχνει το πιο ανάλγητό της πρόσωπο προς εκατοντάδες κατοίκους της Νέας Μάκρης, πετώντας τους έξω από τα ίδια τα δικά τους σπίτια, διεκδικώντας την ιδιοκτησία ολόκληρης της έκτασης στην οποία αυτά είναι κτισμένα.

Στη Νέα Μάκρη, οι κάτοικοι, καταγγέλλουν ότι η Εκκλησία τους πετάει στο δρόμο, διώχνοντας από τα σπίτια τους, αφού η περιοχή του οικισμού τους, της ανήκει.

Το ελληνικό Δημόσιο βέβαια, έχει εκφράσει διαφορετική άποψη, όπως και η Δικαιοσύνη, που έκρινε (Εφετείο Αθηνών 2579/2006) πως η έκταση ανήκει στο Δημόσιο.

Οι 72 αυτές οικογένειες –οι οποίες, αν κρίνει κανείς ακόμα και από τα καταλύματα στα οποία διαμένουν, είναι φτωχές- είναι οι ”καταπατητές”.

ΟΡΟΙ ΜΑΦΙΑΣ

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ασκήσει αγωγές εναντίον των κατοίκων μεμονωμένα, οι οποίοι μη αντέχοντας το κόστος αυτού του δικαστικού αγώνα για τη δικαίωση τους αναγκάζονται ουσιαστικά «εκβιαστικά», όπως καταγγέλλουν, να προχωρούν σε συμβιβασμούς δεχόμενοι τους όρους της Εκκλησίας που τους ζητά οικονομικά ανταλλάγματα για να μένουν στα σπίτια τους!

Στις 18 Μαρτίου, οι κάτοικοι της περιοχής και μέλη του τοπικού Συλλόγου δημοσιοποίησαν μια ανοικτή επιστολή προς τη νέα κυβέρνηση εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα τείνει χείρα βοηθείας προς τις 72 οικογένειες.

Στην επιστολή – παρέμβαση αυτή αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, για κάποιους από εσάς που δεν γνωρίζετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ενδελεχώς, πιθανά να φαντάζει ως ιδιαίτερα σκληρή, η στάση που κρατά η εκκλησία της Ελλάδας απέναντι μας, δεδομένου ότι αμαυρίζει το κοινωνικό πρόσωπο (προσωπείο κατ’ εμάς) που θέλει να επιδεικνύει στο πλατύ κοινό. Μετά όμως από συνεχείς διώξεις, εκβιασμούς που έχουμε υποστεί και υφιστάμεθα ακόμη και σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η δικαίωση μας στα δικαστήρια θα αποτελέσει ορόσημο για να ανακοπεί ανά το Πανελλήνιο η διεκδίκηση εκτάσεων από την εκκλησία που ποτέ δεν της ανήκαν. Αυτή η προσέγγιση καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που διαιωνίζεται σχεδόν ένα αιώνα, καθώς αγγίζει τον πυρήνα της σχέσης Κράτους – εκκλησίας δηλαδή το ιδιοκτησιακό».

Ήδη ο Δήμος Μαραθώνος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/02/2015 έλαβε απόφαση (υπ’αριθμ. 45/2015) στήριξης του αιτήματος των κατοίκων. Παλαιότερα, και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής είχε αναγνωρίσει δίκαιο στα αιτήματα των κατοίκων με την υπ’αριθμ. 70/07 Πρακτικό Νο8 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Παρά όλα τα παραπάνω όμως, η Εκκλησία της Ελλάδος προχώρησε στην αστήρικτη κι απαξιωτική για την ίδια την Ελληνική Δικαιοσύνη κίνηση να δηλώσει την έκταση αυτή στο Κτηματολόγιο ως δική της, αγνοώντας τις δικαστικές αποφάσεις. Και μάλιστα, να εισπράττει ενοίκια από κατοικούντες σε έκταση που δεν της ανήκει.Σχόλια