Στον εισαγγελέα το μεσημέρι ο Πετρακάκος

Στον εισαγγελέα το μεσημέρι ο Πετρακάκος

Στο εφετείο θα οδηγηθεί σήμερα περίπου στις 13:00, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης στα δυο όπλα (ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι Γκλοκ) που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Βόλου, ο Γιώργος Πετρακάκος.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο κτίριο της ΓΑΔΑ και από εκεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, την 36χρονη σύντροφό του και δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 27 ετών θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία, στη πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει η 36χρονη σύντροφος του Γ. Πετρακάκου και θα ερευνηθεί εάν η γυναίκα -μητέρα δυο ανήλικων παιδιών- έχει συμμετάσχει σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, όπως ληστείες ή ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες, στις οποίες έχει προκύψει από την έρευνα γυναικεία παρουσία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε τη Πέμπτη, σε βάρος του Γ. Πετρακάκου εκκρεμούν επτά διωκτικά έγγραφα:

– Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας.

– Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.300 ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

– Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

– Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κ.λπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.

– Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα στις 4.12.2006 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης απ’ όπου αφαίρεσε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Porsche.

– Ένταλμα σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας στις 25.7.2013 και στην τράπεζα Eurobank Ακράτας Αχαΐας στις 20.12.2012).

– Ένταλμα σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον Γρηγόρη Τσιρώνη, τον Σπύρο Χριστοδούλου και τον Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει κατά την επιχείρηση αστυνομικών σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς Μαγνησίας στα τέλη Μαΐου.Σχόλια