Στον ΟΗΕ τα πειστήρια της Ρωσίας για τη σχέση Τουρκίας-ISIS

Στον ΟΗΕ τα πειστήρια της Ρωσίας για τη σχέση Τουρκίας-ISIS

Η Ρωσία υπέβαλε στοιχεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τα οποία, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία προμηθεύει με όπλα το ISIS, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο RT. Οι προμήθειες εποπτεύονται από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, υποστήριξε ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Vitaly Churkin.

«Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις αυτές. Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας», υπογραμμίζει  ο Churkin. Όπως εξηγεί , η μεταφορά πραγματοποιείται κυρίως με οχήματα, μεταξύ αυτών και κάποια που εμφανίζονται ότι μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Στην επιστολή γίνεται και αναφορά σε αρκετές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τουρκικούς ή άλλους πόρους.

Σύμφωνα με τον Vitaly Churkin, οι τρομοκρατικές ομάδες, που δρουν στη Συρία έλαβαν το 2015 εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων μέσω της Τουρκίας

 

Σχόλια