Στον Πειραιά θα καταπλεύσει τελικά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους 2.500 πρόσφυγες

Στον Πειραιά θα καταπλεύσει τελικά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους 2.500 πρόσφυγες

Αλλαγή… πλεύσης για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες από νησιά της Ελλάδας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε μετά από άτυπη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες, το πλοίο δε θα καταπλεύσει τελικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό του Πειραιά.

Αναλυτικότερα, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει περίπου 2.500 πρόσφυγες, απέπλευσε στις 7:50 το πρωί από την Κω με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ προσέγγισε κατά τον πλου του την Κάλυμνο και τη Λέρο, από όπου παρέλαβε και από εκεί πρόσφυγες.

Προορισμός ήταν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου αναμενόταν να φτάσει το βράδυ. Ωστόσο έπειτα από την άτυπη σύσκεψη στο ΥΜΑ-Θ άλλαξαν τα σχέδια, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.

Τελικά, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο θα καταπλεύσει αύριο στον Πειραιά με ώρα άφιξης τις 8:45 π.μ.

Την ίδια ώρα, στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρίας σημειώνουν ότι η ναύλωση του πλοίου έχει γίνει από τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, και περιλαμβάνει μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων επί του πλοίου στο λιμάνι της Κω, με σίτιση και ύπνο – αλλά όχι και τη μεταφορά τους. Οι μετανάστες για να ταξιδέψουν από την Κω, ή από οποιοδήποτε άλλο νησί στο οποίο βρίσκονται, πληρώνουν κανονικά το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει εκ νέου κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.Σχόλια