Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας για ορκωμοσία και εντολή

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας για ορκωμοσία και εντολή

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόκειται να μεταβεί στις 20:00 το βράδι της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ορκιστεί ως πρωθυπουργός και να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη δήλωση του Πάνου Καμμένου για συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το μεσημέρι τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης κ. Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Νωρίτερα ο κ. Μανιτάκης είχε επισκεφθεί την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όπου και της παρέδωσε τον φάκελο με τα εκλογικά αποτελέσματα. Στις 15.00 το μεσημέρι η κα. Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει και η ίδια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις 15.00 αναμένεται να συναντηθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος ώστε να καθορίσουν τις υπουργικές θέσεις που θα αναλάβουν τα στελέχη των κομμάτων τους, ενώ η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει εκτός απροόπτου το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά προχώρησε περισσότερο από τα τυπικά συγχαρητήρια ώστε να υπάρχει από το ΠΑΣΟΚ μια επιπλέον στήριξη σε κυβερνητικές επιλογές. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν και τι έχει συμφωνηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται την Τετάρτη να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, ενώ δεν αποκλείεται στο τέλος του Σεπτέμβρη να πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.Σχόλια