Στους 18 οι νεκροί πρόσφυγες από δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο

Στους 18 οι νεκροί πρόσφυγες από δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο

Δεκαοχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, σε δύο νέα ναυάγια που σημειώθηκαν στην προσπάθεια προσφύγων να φτάσουν στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία.

Αναλυτικότερα, το ένα πλοιάριο, που μετέφερε συνολικά 28 ανθρώπους, είχε αποπλεύσει από την περιοχή Καραμπουρούν στην επαρχία της Σμύρνης.

Όπως έγινε γνωστό από την τουρκική ακτοφυλακή, τέσσερις από τους επιβάτες του πνίγηκαν, άλλοι δύο αγνοούνται, ενώ οι υπόλοιποι διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί.

Νωρίτερα το πρωί, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 επιβάτες είχε αποπλεύσει τη νύχτα από την περιοχή του Αϊβατζίκ.

Τα ξημερώματα, και ενώ κατευθυνόταν προς τη Λέσβο, ανατράπηκε από μια ριπή ανέμου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 14 από τους επιβάτες του. Οι υπόλοιποι 27 διασώθηκαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη που αγνοείται.

«Το σκάφος πιθανότατα βυθίστηκε επειδή χτύπησε σε βράχους. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και άρχισε να μπάζει νερά, όμως οι επιβάτες του αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Τσανάκαλε, Χάμζα Ερκάλ.

«Προφανώς στη συνέχεια έκαναν στροφή (σ.σ. για να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια) όμως βυθίστηκε πριν προλάβουν να φτάσουν στην ακτή» πρόσθεσε ο ίδιος.Σχόλια