Στους δρόμους εκατοντάδες πρόσφυγες – Εγκατέλειψαν το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων (βίντεο)

Στους δρόμους εκατοντάδες πρόσφυγες – Εγκατέλειψαν το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων (βίντεο)

Αναστάτωση επικρατεί εδώ και κάποιες ώρες στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς το μεσημέρι εκατοντάδες πρόσφυγες εγκατέλειψαν το κέντρο φιλοξενίας όπου βρίσκονταν, με κατεύθυνση προς το χωριό, και σκοπό να διαμαρτυρηθούν.

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, ενώ υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα κοροϊδίας γιατί τους υποσχέθηκαν την εγκατάσταση οικίσκων για το χειμώνα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Οι πρόσφυγες επισημαίνουν ότι τα παράπονά τους δεν απευθύνονται στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τους βοήθησε παρά την οικονομική κρίση, αλλά στην Ύπατη Αρμοστεία και τις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

epistoli-katsikas

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου οι μισοί από τους 790 πρόσφυγες που συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των τοπικών αρχών απέναντι στις δεκάδες οικογένειες που πλέον βρίσκονται στο κέντρο του Κατσικά.Σχόλια