Στρατούλης: Δε θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις

Στρατούλης: Δε θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις

Ότι δε θα πραγματοποιηθούν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις εγγυήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης για κόκκινη γραμμή σχετικά με μειώσεις στις συντάξεις.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι το «πάγωμα» στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα περάσουν το επόμενο διάστημα με νομοθετική ρύθμιση.

Αναφορικά με τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποσαφήνισε ότι από τις όποιες αλλαγές δε θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Για τον υπολογισμό του εφάπαξ ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι θα καταργηθεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος υπολογισμού και με τη ψήφιση νέου μαθηματικού τύπου θα επανέλθει στα επίπεδα 31ης Αυγούστου του 2013.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει για σήμερα παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων.Σχόλια