Τα 6 μεγάλα ψέμματα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος της 1ης Ιουλίου

112 6

1 .Μας έκλεισαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες έκλεισαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν η ΕΚΤ δεν αύξησε τα όρια της έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA). Χωρίς αυτή τη ρευστότητα οι τράπεζες δεν είχαν χρήματα να δώσουν στους καταθέτες.

2. Οι δανειστές δεν μας έδωσαν χρόνο. Επί πέντε μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του σπατάλησαν χρόνο αλλά και χρήμα. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΚΤ τροφοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με περίπου 90 δισ. ευρώ. Ήταν τα χρήματα που υπήρχαν μέχρι προχθές στα ΑΤΜ και τα γκισέ και τα τελευταία τους υπολείμματα εξαντλούνται τώρα. Ο χρόνος που δόθηκε στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στοίχισε ακριβά στη χώρα με την επιστροφή στην ύφεση και την άνοδο της ανεργίας.

3.Εγγυώμαι τις καταθέσεις. Δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πουθενά τα χρήματα για αυτή την εγγύηση. Οι καταθέτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους δίχως μια συμφωνία διάσωσης, χωρίς να μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα ότι σε περίπτωση συμφωνίας όλα θα επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Τα χρήματα που θα στήριζαν τις τράπεζες έχουν επιστραφεί και μια νέα συμφωνία, από χειρότερη θέση, μπορεί να περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.

4. Εγγυώμαι μισθούς και συντάξεις. Ούτε για μισθούς ούτε συντάξεις υπάρχουν χρήματα στα ταμεία και δεν πρόκειται να μπουν αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες και επανέλθει η οικονομική σταθερότητα, ώστε να πληρώνονται φόροι και εισφορές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να μπουν νέα κεφάλαια. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν εξαρτώνται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη βούληση των οποίων δεν μπορεί να επηρεάσει.

5.Διαπραγματέυομαι για καλύτερη συμφωνία. Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση οδήγησε την κυβέρνηση Τσίπρα να προτείνει η ίδια μέτρα οκτώ φορές μεγαλύτερα από αυτά που περιελάμβανε το μέιλ Χαρδούβελη. Με την λήξη του προγράμματος χάθηκαν διαθέσιμα κεφάλαια που για να ξαναδοθούν χρειάζονται την απόφαση 18 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων.

6.Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατία. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είναι βιασμός της δημοκρατίας αφού γίνεται πάνω σε μια ανεπίσημη πρόταση που δεν υπάρχει πλέον , μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και με πλήθος μεθοδεύσεων που εκ των υστέρων αλλάζουν τους κανόνες. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε να ασχοληθεί με την δημοκρατία στην Ελλάδα, από την εποχή της χούντας . Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε πως τα διεθνή πρότυπα ορίζουν να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ προκήρυξης και διεξαγωγής, να τίθεται σαφές ερώτημα στους πολίτες και να παρακολουθούν την ψηφοφορία διεθνείς παρατηρητές.

Αυτά τα ψέματα δεν είναι τα μόνα. Είναι μόνο τα πιο χαρακτηριστικά και έρχονται μετά από μια τεράστια εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών προεκλογικά και μετεκλογικά. Δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε. Οι συνέπειες είναι εφιαλτικές. Ο ογδοντατριάχρονος ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε: «Πώς διανοήθηκαν να εγκαθιδρύσουν τις επιπτώσεις ενός πολέμου, που δεν έγινε ποτέ, μέσα στην ειρηνική ζωή των ανθρώπων;».

Οι πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι πληρώνουν ακριβά τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που βασίστηκε στο ψέμα και την εξαπάτηση. Στο χέρι τους είναι να την σταματήσουν.

Πηγή: ΤΗΕ PAPERJoin the Conversation

6 comments

 1. Mina Makridi Απάντηση

  ετσι σου ειπε να λες ο Κοντομηνας;σε περιλαβαινω καθε πρωι στον αλφα μας βγαινεις και απο το ρεπορταζ,μεγαλε δημοσιοκαφρε

 2. Δημητρης Φωτοπουλος Απάντηση

  χτυπηστε τον κι αλλο! αλλα η κυριακη και το οχι ειναι κοντα!

 3. Πέτρος Κουσουλός Απάντηση

  Ναι έτσι μου είπε

 4. Kostas Tsonas Απάντηση

  Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ …….. 02/07/2015

  Κάποιος σε συζήτηση αυτές τις ημέρες ανάφερε ότι το πρόβλημα αυτής της χώρας, αυτού του λαού είναι ότι : « ο λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία βρίσκεται διανοητικά σε προ-μεσαιωνική εποχή, παρόλο ότι έχει καλλιεργηθεί τεχνηέντως ότι ως λαός είμαστε πανέξυπνοι. Για του λόγου το αληθές ας αναλογιστεί ο κάθε ένας από εμάς, αλλά και η κάθε μια, σε τι κατάσταση έχει έλθει ο λαός μας . Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει νοήμων άνθρωπος που θα τολμήσει να ισχυριστεί ότι το ότι έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα εξυπνάδας της λαϊκής μάζας , του όχλου δηλαδή ». Οφείλω να αναφέρω ότι μέσα στον αναφερόμενο όχλο περιλαμβάνεται και ο γράφων αυτό το άρθρο. Βέβαια θα υπάρξει και ένα μέρος του πληθυσμού το οποίο μόλις διαβάσει αυτό το άρθρο θα διαρραγεί διανοητικά και θα υποστηρίξει με μεγάλο ζήλο, και με ασύλληπτη ένταση, αλλά και με περισσό θυμό, ότι αυτοί εξαιρούνται από τον κανόνα διαχωρίζοντας την θέση τους ως οι πλέον έξυπνοι, οι πλέον ευφυείς , κτλ, κτλ. Αν ανατρέξουν στην εφαρμοσμένη ψυχολογία θα διαβάσουν αυτοπροσώπως ότι αποτελούν τους λεγόμενους ευφυείς ηλίθιους, και οι οποίοι είναι το πλέον επικίνδυνο είδος μέσα στις τάξεις των ανθρώπων. Αυτούς εκμεταλλευόντουσαν ανεκαθεν και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμη και σήμερα οι εκπαιδευμένοι τυχάρπαστοι πολιτικοί για να εφαρμόσουν τα σχέδια, τους , ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ. Διαβάζοντας τις όποιες απαντήσεις των συνανθρώπων μας , αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κάθε επίδοξος αρθρογράφος-αναρτησας , δεν αναλύει, δεν τεκμηριώνει την όποια απάντηση του. Η απάντηση είναι μια : διότι απλά δεν γνωρίζει για ποιον λόγο θα πρέπει πράξει το Άλφα, η, το Βήτα κατά το δημοψήφισμα , αλλά και γενικότερα και σε άλλα προβλήματα στην ζωή του. Έχουν γίνει όλοι ειδικοί οικονομολόγοι, ειδικοί πολιτικοί, ειδικοί αναλυτές. Είμαστε ως λαός τενεκέδες ξεγάνωτοι, που αγόμαστε και φερόμαστε από τυχάρπαστους πονηρούς πολιτικούς. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, μιας μοίρας την οποίαν ως τελείως άχρηστοι όχλοι, δικαίως εισπράττουμε, και ταυτόχρονα εγκληματούμε μονίμως στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, μιας και μη δυνάμενοι να δούμε ούτε την άκρη της μύτης μας, μη δυνάμενοι να επεξεργαστούμε με καθαρό μυαλό τα τεκταινόμενα σε μόνιμη και διαρκή βάση, η κάθε προηγούμενη γενιά βάζει με τις βλακώδεις πράξεις της, ταφόπλακα σε κάθε επόμενη γενιά, διατυμπανίζοντας ένθεν και κακείθεν ότι « Εμείς ξέρουμε τι κάνουμε ….., εσείς να κοιτάτε την τύφλα σας…» ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ;
  ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΙΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ.
  ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ; Είναι ποτέ δυνατόν να σκέπτεται Έλληνας πολίτης να μείνει στο οποιοδήποτε ευρώ χωρίς να έχει δουλειά, χωρίς μέλλον, δίχως προοπτική; Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας σοβαρά την διανοητική του κατάσταση, και ας πράξη ότι θεωρεί σωστό. Υπόψη ότι αποφασίσει δεν μπορεί να το αναιρέσει μετά. Και κάτι ακόμα …., κάποτε πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε το ηλίθιο σλόγκαν ότι : για τα δεινά μας φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς. Το πραγματικό σλόγκαν είναι ότι : οι πονηροί τυχάρπαστοι πολιτικοί βρίσκουν άπλετο χώρο σε ένα μονίμως διαιρεμένο ηλίθιο πλήθος-όχλο και εφαρμόζουν τα όποια υστερόβουλα ανομήματα τους. Εμείς ως λαός ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους ξένους ,και δεν ηττηθήκαμε ποτέ από κανέναν. Πάντα όμως καταλυόμασταν από εσωτερικούς ομόφυλους Εφιάλτες ( τώρα το πόσον ομόφυλοι είναι θέλει συζήτηση )
  Όσοι θεωρείτε ότι έχουν βάση τα αναφερθέντα διαδώσετε το και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

 5. Nektarios Koronis Απάντηση

  Seriously?