Τα 79 «έκλεισε» ο πάπας Φραγκίσκος – Χιλιάδες ευχές μέσω διαδικτύου για τα γενέθλιά του

Τα 79 «έκλεισε» ο πάπας Φραγκίσκος – Χιλιάδες ευχές μέσω διαδικτύου για τα γενέθλιά του

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, καθολικοί πιστοί και όχι μόνο, θέλησαν να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στο πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος, σήμερα, γιορτάζει τα 79α γενέθλιά του, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, στην διεύθυνση @Pontifex_it.

Στον Αργεντινό Πάπα έσπευσαν να ευχηθούν, μεταξύ άλλων, και οι γονείς των παιδιών που έχουν εισαχθεί στο καθολικό, παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Bambino Gesù, ζητώντας από τον Φραγκίσκο να προσευχηθεί για την γρήγορη ανάρρωση των μικρών ασθενών.

Οι δε Φραγκισκανοί καλόγεροι της Ασίζης, στο μήνυμά τους προς τον ποντίφικα, τονίζουν: «Οι πράξεις σου είναι γεμάτες ευσπλαχνία και ακολουθούν τον δρόμο που μας υπέδειξε ο Κύριος και ο άγιος Φραγκίσκος. Βρίσκεσαι στο πλευρό των τελευταίων, με απλότητα και έλεος, φέρεις τον λόγο του Ευαγγελίου στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου».

Παράλληλα, την Τετάρτη, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, περίπου 15.000 πιστοί ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον λατινοαμερικανό Πάπα, με το παραδοσιακό μοτίβο «Happy birthday tο you», το οποίο στην ιταλική μετάφραση φέρει τον τίτλο «Tanti auguri a te».Σχόλια