Τα μάτια σας ανοικτά με τις πληρωμές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Τα μάτια σας ανοικτά με τις πληρωμές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Τα capital controls και η τραπεζική αργία, δημιούργησαν μία νέα πραγματικότητα στο καθεστώς πληρωμής των ασφαλίστρων στα ασφαλιστήρια συμβόλαια όπως και σε μία σειρά άλλων συναλλαγών μέσω τραπεζών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των ασφαλισμένων αυτές τις τρεις εβδομάδες που ισχύει πλέον η τραπεζική αργία και προσάρμοσε την πολιτική είσπραξης των ασφαλίστρων αναλόγως. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των αποφάσεων είναι η παράταση του χρόνου ισχύος των συμβολαίων. Όπως αναφέρουν οι περισσότερες εταιρείες στις εγκυκλίους τους η παράταση της αποπληρωμής των συμβολαίων ισχύει μέχρι δυο ημέρες μετά την λήξη της τραπεζικής αργίας.

Από την προσεχή Πέμπτη 16 Ιουλίου, ενδέχεται να διευρυνθεί ο τρόπος λειτουργίας των Τραπεζών και να είναι δυνατή και η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Σε αυτή την περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναπροσαρμόσουν και πάλι τις προθεσμίες για την καταβολή των ασφαλίστρων. Οι ασφαλισμένοι, θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοικτά προκειμένου να μην χάσουν τις ημερομηνίες και ακυρωθούν τα συμβόλαια τους ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα ενημερώσουν τους ασφαλισμένους για τα νέα όρια πληρωμής των συμβολαίων.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια