Τα μηνύματα της κυβέρνησης για την νέα σχολική χρονιά

Τα μηνύματα της κυβέρνησης για την νέα σχολική χρονιά

Ευχές στους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά απηύθυνε η κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η νέα μορφή ολοήμερων σχολείων .

«Φέτος αναβαθμίζουμε το ολοήμερο σχολείο. Όλα τα παιδιά θα έχουν το ίδιο πρόγραμμα και ταυτοχρόνως όσα παιδιά θέλουν θα μένουν στο σχολείο μετά το πέρας του προγράμματος. Αυτό είναι μια έμπρακτη κίνηση ισότητας», δήλωσε ο υπουργός παιδείας ,Νίκος Φίλης που βρέθηκε στον αγιασμό του 32ου Δημοτικού Σχολείο Γκράβας.

Ευχές Γεροβασίλη μέσω Twitter
Ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για τη νέα σχολική χρονιά, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μέσω Twitter.

«Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές. Θερμές ευχές και σε δασκάλους, καθηγητές και γονείς για τη νέα σχολική χρονιά» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις
«Κερδήθηκε το στοίχημα τριακονταετίας! Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους δασκάλους στις τάξεις. Το αυτονόητο βεβαίως, που όμως το είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια» αναφέρει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά.

«Μπορούμε εκπαιδευτικοί και μαθητές να είμαστε αισιόδοξοι στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς γιατί έγιναν πολλά» αναφέρει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ειδικότερα:

«Τα νέα ολοήμερα σχολεία- Νηπιαγωγεία και Δημοτικά- ανοίγουν τις πόρτες τους με διευρυμένα προγράμματα σπουδών για όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

Η ειδική αγωγή αναβαθμίζεται για πρώτη φορά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ξεκίνησαν από τα ειδικά σχολεία. Ιδρύονται νέα τμήματα ένταξης.

Με τις αλλαγές στα Γυμνάσια δίνεται βάρος στην ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία, μειώνεται ο χρόνος ανούσιων εξετάσεων ενώ παράλληλα υποστηρίζονται οι αδύνατοι μαθητές και μαθήτριες με τα νέα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας μέσα στα πλαίσια του δημόσιου σχολείου. Τα ΕΠΑΛ, μετά την επαναπρόσληψη εδώ και ένα χρόνο των απολυμένων εκπαιδευτικών, λειτουργούν φέτος με νέα δομή και νέες ειδικότητες, με στόχο να καλύψουν πραγματικές επαγγελματικές αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών .

Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου τερματίζεται η αυθαιρεσία και επαναφέρεται η έννοια του «σχολείου» στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια».

«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά» επισημαίνει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «θα συνεχίσει τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα της αναγκαίας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με στόχο τη διασφάλιση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα».

«Θα συνεχίσουμε» τονίζεται επιπλέον «να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την αναβάθμιση του σχολείου, για το σπάσιμο της λιτότητας, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών».

 

Σχόλια