Τα «ορφανά» του κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη

Τα «ορφανά» του κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη

Προφανώς στην ΔΕΗ έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν από το να απαντήσουν σε ένα καίριο ερώτημα που προκύπτει από το δημοσίευμα του ereportaz για την δίκη της ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ: Για ποιο λόγο δεν προχώρησαν (ως όφειλαν) σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα της εταιρείας απέναντι στην διασπάθιση χρήματος για βόλτες, ταξίδια και εκδηλώσεις;

Εδώ και αρκετά 24ωρα συμβαίνει το εξής μαγικό. Σε ολόκληρη επιχείρηση δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό σε μια τόσο κρίσιμη δίκη, πέταξαν «λευκή πετσέτα».

Ο πρώην συνδικαλιστής και νυν επικεφαλής της ΔΕΗ (επιλογή Λαφαζάνη) κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ο οποίος διαδέχτηκε τον κατηγορούμενο Αρθούρο Ζερβό, έχει ένα χάρισμα το οποίο πιθανότατα ούτε ο ίδιος γνώριζε: είναι άφαντος! Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα επιτελικά στελέχη της ΔΕΗ που παίζουν την «κολοκυθιά» πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Κανείς δεν θέλει να τα βάλει με τους «Φωτόπουλους και την παρέα του», τον έτερο αρχισυνδικαλιστή (με τους φούρνους) Ρίζο Ρίζο, ή τους πρώην προέδρους της ΔΕΗ. Κανείς δεν θέλει να κοντραριστεί με πρώην υπουργικά στελέχη ή τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες που συμπεριλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Είναι προτιμότερο να διαχειριζόμαστε την περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων, κάνοντας δημόσιες σχέσεις με γνωστούς και μη εξαιρετέους πολιτικούς, εκδότες και δημοσιογράφους. Και όχι πάντοτε ανέξοδα…

Πραγματικά συμπονώ τους «καλούς συναδέλφους» που έχυσαν μελάνι φιλοτεχνώντας το προφίλ του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη στο άκουσμα ανάληψης των νέων του καθηκόντων τον Απρίλιο του 2015.

Μπορεί να μην είναι αμιγώς προσωπική του ευθύνη το «φιάσκο» μη εκπροσώπησης της ΔΕΗ στην επικείμενη δίκη για την οποία ενδέχεται να εγείρονται και πειθαρχικές ευθύνες αλλά ως γνωστόν «ο καλός ο καπετάνιος στην φορτούνα φαίνεται». Εκτός εάν όταν φυσάει επιλέγει να ανεβαίνει σε αερόστατο μαζί με τους υπόδικους φίλους και συναδέλφους του.


Σχόλια