Τα πέντε «αυτογκόλ» του Μητρόπουλου

Τα πέντε «αυτογκόλ» του Μητρόπουλου

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε αυτογκόλ σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος στην εκπομπή Ανατροπή μίλησε για πολιτική δίωξη.

Προχωρώντας σε ρεσιτάλ… αποκαλύψεων σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από την ποινική του δίωξη ανάφερε συγκεκριμένα ονόματα που του είπε ο Φλαμπουράρης ότι θα τον «λιώσουν». Ωστόσο αστόχησε, καθώς πιάστηκε αδιάβαστος ή μάλλον απροετοίμαστος για το μακιαβελικό σενάριο που παρουσίασε.

Ιδού τα γιατί:

1) Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου το στέλεχος του ΣΔΟΕ κ. Παναγιωτοπουλος δεν ήταν επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Είναι γνωστό Ότι εδώ και καιρό (επί προηγούμενης κυβέρνησης) έχει μετατεθεί στο Διοικητικό Τμήμα ενώ τη θέση του ανέλαβε ο κ. Κωστολιας.

2) Από το ιστορικό της υπόθεσης προκύπτει ότι ο φάκελος Μητρόπουλου είχε σταλεί ξανά στην αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης την είχε αποστείλει πριν από ένα και πλέον χρόνο (κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου) χωρίς η επιτροπή όμως (και αυτό είναι το… περίεργο) να πράξει το παραμικρό!

3) Η άσκηση ποινικής δίωξης δεν έγινε από τον «βαλτό» -κατά το νέο αφήγημα του Αλέξη Μητρόπουλου- εισαγγελέα Οικ. Εγκλήματος, Ιωάννη Δραγάτση, αλλά από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη!

4) Ο κ. Μητρόπουλος παραγνώρισε το γεγονός ότι πίσω από την διερεύνηση της υπόθεσής του βρίσκεται η αρμόδια ΔΟΥ η οποία άλλωστε κατέθεσε και την μηνυτήρια αναφορά για να του ασκηθεί η δίωξη!

5) Ωστόσο υπέπεσε και σε ένα ακόμα ολίσθημα. Ανέφερε ότι με το που εστάλη ο φάκελος της δικογραφίας στην Βουλή επικοινώνησε με τον τότε εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Νικολούδη ο οποίος στην συνέχεια παραπονέθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα! Κοινώς ο κ. Μητρόπουλος ομολόγησε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καθώς είναι τουλάχιστον απρεπές υπουργός να «παραπονείται» σε δικαστικό λειτουργό για υποθέσεις που χειρίζεται ο δεύτερος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμπάνα 1 εκατ. ευρώ (από ΣΔΟΕ) στον Μητρόπουλο!

Και όμως! Τα δικαστικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τον ισχυρισμό Μητρόπουλου περί παραγραφής της φοροδιαφυγής

 Σχόλια