Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου σε ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ – Ποιοι ψήφισαν τι

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου σε ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ – Ποιοι ψήφισαν τι

Στο 70% (συγκεκριμένα 69,9%) έφτασε η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφθασε το 88,6% σύμφωνα με την ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων των exit polls.

Όπως προκύπτει, οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία είναι στο 7,9%, ενώ η αντίστροφη μετακίνηση, από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 3,1%.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μετακίνηση υποστηρικτών του και προς τη Λαϊκή Ενότητα, που έφθασε στο 6%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των exit polls, ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη μεγαλύτερη δύναμή του από τις γυναίκες (ποσοστό 36%), ενώ η ΝΔ από τους άνδρες (ποσοστό 30%). Σε ό,τι αφορά στις ηλικίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στην ηλικιακή ομάδα 18-24 (ποσοστό 37,3%), ενώ η ΝΔ αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της από την ομάδα άνω των 55 ετών.

Τέλος, ως προς την κατανομή των ψηφοφόρων κατά θέση στην απασχόληση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 30% μεταξύ των αγροτών (ποσοστό 30,7%), των μισθωτών του ιδιωτικού (33,5%) και δημόσιου τομέα (33,9%), των ανέργων (39%) και των φοιτητών (ποσοστό 34,3%), ενώ η ΝΔ αντλεί δυνάμεις μεταξύ νοικοκυρών (36,3) και συνταξιούχων (39%).

Σχόλια