Ταλαιπωρία χωρίς τέλος σε πτήση της United Airlines προς Νέα Υόρκη – Διπλό θρίλερ στον αέρα

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος σε πτήση της United Airlines προς Νέα Υόρκη – Διπλό θρίλερ στον αέρα

Μια απίστευτη περιπέτεια χωρίς τέλος περνούν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines, οι οποίοι από εχθές το μεσημέρι προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη, κάτι που μέχρι στιγμής έχει σταθεί αδύνατο.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 13:08 οπότε και ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το Airbus A330 της πτήσης 125 της United Airlines, στο οποίο μεταξύ άλλων επέβαιναν Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου προκειμένου να παρευρεθούν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, περίπου 1,5 ώρα μετά την απογείωση, το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στα «φλαπς» και οι πιλότοι του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αμέσως άδειασαν τα καύσιμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς για την προσγείωσή του, κάτι που έγινε με ασφάλεια στις 16:32 προκειμένου να διορθωθεί η βλάβη.

Δυστυχώς όμως, η ταλαιπωρία των επιβατών, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε τελειώσει, καθώς ακριβώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε ένα 24ωρο αργότερα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός της πτήσης – έγινε United 2088 – και η ώρα απογείωσης – ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 13:30.

Η εταιρεία επέλεξε η πτήση να επαναληφθεί με το ίδιο αεροσκάφος στο οποίο, τελικά, η βλάβη δεν είχε επιδιορθωθεί μόνο που αυτή τη φορά η «αναστροφή» δεν έγινε μετά από 1,5 ώρα πτήσης αλλά μόλις το Airbus βρέθηκε πάνω από τη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, όταν το αεροσκάφος έφτασε πάνω από τη Μύκονο, παρουσίασε ακριβώς την ίδια βλάβη, γεγονός που υποχρέωσε τους πιλότους, αρχικά να αδειάσουν τους τόνους των καυσίμων με τα οποία ήταν φορτωμένο το αεροσκάφος πάνω από Τζια και Μύκονο, και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό, μέχρι του σημείου της λιποθυμίας ορισμένων, των επιβατών της πτήσης.

Αρκετοί, δε, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κατέβουν από το αεροσκάφος μέχρι να έρθει εκπρόσωπος της εταιρείας, προκειμένου να διαπραγματευθούν την αποζημίωσή τους για τη διπλή αυτή ταλαιπωρία που υπέστησαν μέσα σε 24 ώρες.

Σημειώνεται τέλος ότι, η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς εκτός από το περιστατικό στην Ελλάδα, ανάλογο περιστατικό έγινε σε πτήση προς το Newark στο Νιου Τζέρσει, όπου λόγω προβλήματος στα υδραυλικά αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Δουβλίνο.

 

 

 

 Σχόλια