Τέλος εποχής για το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Τέλος εποχής για το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Μετά από 88 χρόνια λειτουργίας, το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, έκλεισε σήμερα το μεσημέρι απροειδοποίητα, γράφοντας την τελευταία σελίδα σε μια ιστορία γεμάτη διάσημους καλλιτέχνες, επιφανείς δημοσιογράφους, διακεκριμένα ονόματα της τέχνης και της πολιτικής, εστεμμένους βασιλείς και πολλούς πολλούς άλλους που είχαν διαμείνει στα δωμάτιά του.

Πριν από έναν περίπου χρόνο, και συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, λόγω χρεών του ιδιοκτήτη Χαράλαμπου Βάρδη, το «Πεντελικόν» βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε ιδιοκτησία. Σήμερα, ο νέος ιδιοκτήτης έκανε ουσιαστικά έξωση στον κ. Βάρδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ένας δεύτερος πλειστηριασμός, αυτή τη φορά για την ακίνητη περιουσία του ξενοδοχείου.

Αν και οι τίτλοι τέλους που γράφτηκαν για το ιστορικό ξενοδοχείο μπορεί να ήρθαν απρόσμενα για τους 120 εργαζόμενους που δηλώνουν πώς όλα έγιναν ξαφνικά, ωστόσο το ιστορικό των τελευταίων ετών καταγράφει ότι η υπερχρεωμένη επιχείρηση, αργά ή γρήγορα θα έκλεινε οριστικά.

Τελικά, εργαζόμενοι και πελάτες ειδοποιήθηκαν με ανακοίνωση ότι έπρεπε να αποχωρήσουν έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρεία, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη ΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ξενοδοχείο διέκοψε οριστικά τη λειτουργία του και πως «η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη -από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου-, ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

Όπως τονίζεται, «παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε».

Τέλος, σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς.Σχόλια