Τέλος στο συχνό ξύρισμα μετά την παραλία! Οι συμβουλές που θα σε «σώσουν»

Τέλος στο συχνό ξύρισμα μετά την παραλία! Οι συμβουλές που θα σε «σώσουν»

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των γυναικών το καλοκαίρι είναι το συχνό ξύρισμα των ποδιών. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη αυτή τη ταλαιπωρία και να σας χαρίσουν απαλό δέρμα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα!

Δείτε παρακάτω μερικά tips:

1. Το ξύρισμα πρέπει να γίνετε μετά το μπάνιο ή ντους και όσο το δέρμα είναι μαλακό.

2. Από το προηγούμενο βράδυ απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα, έτσι θα αποφύγετε τους έντονους ερεθισμούς.

3. Πριν το ξύρισμα χρειάζεται να κάνετε πολύ καλή απολέπιση, είναι βασικό για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και για να βγουν στην επιφάνεια όλες οι κρυμμένες τρίχες.

4. Αντί για κρέμες και αφρούς ξυρίσματος χρησιμοποιήστε εναλλακτικά προϊόντα όπως baby oil, οργανικό λάδι ή μαλακτικό μαλλιών.

5. Επιλέξτε το καλύτερο γυναικείο ξυραφάκι για πόδια, υπάρχουν διάφορα στην αγορά ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα. Προτιμήστε τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες για πιο βαθύ ξύρισμα.

6. Αλλάξτε συχνά το ξυραφάκι σας, ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι σημαντικό, όσο λιγότερα ξυρίσματα έχετε κάνει με ένα ξυραφάκι, τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα κάνει.

7. Ξυρίστε τα πόδια κόντρα στη φορά των τριχών, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, γιατί κάποιες τρίχες έχουν οριζόντια και όχι κάθετη φορά.

8. Αν παρατηρήσετε μετά το ξύρισμα ότι κάποιες τρίχες ξέφυγαν, βγάλτε τις με το τσιμπιδάκι.

9. Ανάμεσα στα ξυρίσματα και σε καθημερινή βάση να ενυδατώνετε το δέρμα στα πόδια με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ώστε να είναι απαλά και λαμπερά και το πιο σημαντικό για να μην κρύβονται οι τρίχες μέσα στο δέρμα.Σχόλια