ΤΑΙΠΕΔ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αγοράστηκε με 45 εκ. ευρώ από τους Ιταλούς

ΤΑΙΠΕΔ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αγοράστηκε με 45 εκ. ευρώ από τους Ιταλούς

Έγινε αποδεκτό από το ΤΑΙΠΕΔ, το τίμημα που προσέφερε η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ είναι το ποσό που προσέφερε η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσφορά η οποία έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ:

deltio4334

Η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου, οπότε διαπιστώθηκε ότι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A, αφού, παρά παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, τη RZD.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.

 Σχόλια