Θα ανοίξει κανονικά το χρηματιστήριο από Δευτέρα στη Γαλλία

Θα ανοίξει κανονικά το χρηματιστήριο από Δευτέρα στη Γαλλία

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δυο ημέρες από το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και έριξε την Γαλλία σε πένθος, ωστόσο οι επιθέσεις της Παρασκευής δεν φαίνεται να επηρεάζουν το κεφαλαιοαγορά του Παρισιού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Χρηματιστηρίου, η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, αφού εκτός των άλλων, η περιοχή στην οποία βρίσκεται (στο 2ο Διαμέρισμα) είναι πολύ μακριά από την περιοχή που έγιναν οι επιθέσεις.

Η επιβεβαίωση της λειτουργίας του χρηματιστηρίου, ήρθε να λειτουργήσει καθησυχαστικά για τις αγορές, καθώς σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις όπως στην Ισπανία το 2004 και το Λονδίνο το 2005, υπήρξαν σημαντικές απώλειες τις επόμενες ημέρες από τα τρομοκρατικά συμβάντα, που χρειάστηκαν αρκετό καιρό να επανέλθουν.

Πάντως και σ’ αυτή την περίπτωση της επίθεσης στο Παρίσι, οι ειδικοί αναμένουν μία σχετική αναταραχή, με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για μία λελογισμένη πτώση της τάξης του 2 με 3% όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και σε αρκετές άλλες αγορές της Ευρώπης. Οι τομείς που θα επηρεαστούν είναι κυρίως ο ταξιδιωτικός και η αναψυχή, καθώς και ο τομέας των ασφαλειών.Σχόλια