Θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί – τι προβλέπει ο Kώδικας Δεοντολογίας για τους βουλευτές της κυβέρνησης (έγγραφο)

Θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί – τι προβλέπει ο Kώδικας Δεοντολογίας για τους βουλευτές της κυβέρνησης (έγγραφο)

Την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης που αποκαλύπτει το ereportaz.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο «Λοιποί κανόνες συμπεριφοράς των μελών της κυβέρνησης» αναφέρεται ρητά ότι «Τα μέλη της Κυβέρνησης οφείλουν να αποφεύγουν κάθε σύγκρουση συμφερόντων. Σύγκρουση συμφερόντων ανακύπτει απο κάθε κατάσταση στην οποία μέλος της Κυβέρνησης ή σύζυγος ή στενός συγγενής ή άλλο πρόσωπο φυσικό ή νομικό, στενώς συνδεόμενο με αυτό, έχει άμεσο ιδιωτικό συμφέρον, οικονομικό ή άλλο, το οποίο είναι δυνατόν να επηρεάσει ή δίδει ευλόγως την εντύπωση ότι επηρεάζει την αμερόληπτη και αντικειμενική εκπλήρωση των καθηκόντων του».

kwdikas deontologias

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος έχοντας ορκιστεί αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε στις 30 Ιανουαρίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών 22 ιδιωτικά συμφωνητικά και μάλιστα με δικηγορική αμοιβή που ανέρχεται στο 12% επί του ποσού που θα επιδικαστεί.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, τα επίμαχα συμφωνητικά έχουν υπογραφεί στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015 μεταξύ της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» και των πελατών της και αφορούν μισθολογικές διαφορές με το δημόσιο.

Απάντηση στα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον ίδιο να υπογράφει εργολαβικές συμφωνίες και μετά την υπουργοποιησή του έδωσε ο Γ. Κατρούγκαλος μέσω Τwitter.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η υπόθεση δεν είναι πλέον ενεργή. Μάλιστα, δημοσιεύει επιστολή στις 2 Φεβρουαρίου των εντολέων, που αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν την προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων, σημειώνοντας ότι ο κ Κατρούγκαλος είναι υπουργός και τελεί σε αναστολή από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.


Σχόλια