«Θα κατέβαινε μαζί μας ο Μητσικώστας αλλά…» – Αποκλειστική συνέντευξη (βίντεο)

«Θα κατέβαινε μαζί μας ο Μητσικώστας αλλά…» – Αποκλειστική συνέντευξη (βίντεο)

Συνέντευξη στον Πέτρο Κουσουλό

Τον συναντήσαμε στον 5ο όροφο του κτηρίου επί της οδού Καρόλου στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα μικρό γραφείο λίγων τετραγωνικών στεγάζονται δεκάδες άνθρωποι. Φίλοι του κόμματος, νεαροί στην πλειοψηφία τους, μπαινοβγαίνουν κρατώντας αφίσες στα χέρια ενώ ο Βασίλης Λεβέντης αλλάζει ρούχα και ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο –καμαρούλα μια σταλιά- προσωπικό του γραφείο.

«Πρόσφατα ενοικιάσαμε και έναν χώρο δίπλα, γιατί δεν χωράγαμε», λέει τινάζοντας την στάχτη στο τασάκι.

Ξενινάμε!

«Θα κατεβάζαμε και τον Μητσικώστα, αλλά άργησε. Ήρθε όταν είχαν κλείσει τα ψηφοδέλτια», «κωλοτούμπας ο Τσίπρας, ο Μεϊμαράκης δεν κάνει ούτε για βουλευτής, ο Λαφαζάνης είναι τρελός της δραχμής, ο Θεοδωράκης απομίμησή μου αλλά και εκπρόσωπος της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ καλύτερα να πεθάνει και το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή εκπροσωπούν το δογματικό όχι». Ο πρόεδρος είναι απλά ασυγκράτητος. Απολαύστε τον!

Η πρόταση των 9 σημείων

Η πρόταση που θα βγάλει –σύμφωνα με τον Β. Λεβέντη- την Ελλάδα από την κρίση περιλαμβάνει εννέα σημεία: α) Την κατάργηση της πολυθεσίας. β) Την απαγόρευση δεύτερης ή τρίτης σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των χιλίων ευρώ τον μήνα. γ) Την απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα χίλια ευρώ. δ) Την απόλυση όλων των αργόμισθων από το δημόσιο. ε) Την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι. στ) Τη μείωση αποδοχών αιρετών και διορισμένων αξιωματούχων κατά 50%. ζ) Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη. η) Την άμεση απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές. θ) Αποσπασμένοι ή μετακλητοί υπάλληλοι να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες, όπου οργανικά ανήκουν.

«Δεν πήραμε την κρατική χρηματοδότηση»

Για το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης το οποίο δικαιούταν η Ένωση Κεντρώων αλλά δεν εισέπραξε με δική της πρωτοβουλία μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος. «15.000 ευρώ πήραμε. Τον Ιανουάριο στις εκλογές πήραμε 2%. Μας αναλογούσαν 180.000 ευρώ τον χρόνο. Δεν τα πήραμε γιατί είχαμε βάλει στο πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων να μην τα πάρουμε τα κρατικά χρήματα. Δεν είμαστε όμως βλάκες να μην τα πάρουμε μονο εμείς. Θέλουμε να μπούμε στη βουλή και με δική μας πρωτοβουλία να μην τα πάρει κανείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Λεβέντης.Σχόλια