«Θέαμα» στα διεθνή ΜΜΕ η πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ

«Θέαμα» στα διεθνή ΜΜΕ η πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ

Με φόντο την λεηλασία που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, τα διεθνή ΜΜΕ βρήκαν πάτημα να σχολιάσουν την πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θέλει να .

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα από την ημέρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, στιγματίστηκε από επεισόδια και εξηγεί πως κάποια στιγμή, μια ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό CNBC αναφέρεται εκτενώς στη μαζική προσέλευση των πολιτών στη διαδήλωση, αλλά και στα σοβαρά επεισόδια.Όπως γράφει, πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία, ενώ σημειώνει πως η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ.

Aπό την μεριά της  η βρετανική Telegraph τονίζει πως στην πρώτη γενική απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.

 Σχόλια