Θέμα με τη δικηγόρο σύζυγο του Π. Καμμένου

Θέμα με τη δικηγόρο σύζυγο του Π. Καμμένου

Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει προκαλέσει η είδηση ότι η δικηγόρος – σύζυγος του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsbomb.gr, έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση επιχειρηματιών και άλλων φυσικών προσώπων που εντοπίστηκαν στις λίστες του «μαύρου χρήματος» και τις οποίες ερευνούν οι εισαγγελείς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

Η κ. Ελένη Τζούλη, παρέχει νομικές συμβουλές ώστε οι ελεγχόμενοι να καταφέρουν να ξεγλιστρήσουν από τις συνέπειες του νόμου και να γλιτώσουν τα μεγάλα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Αν και, σαφώς, όλοι έχουν δικαίωμα στη νομική υπεράσπιση, ενώ και η ίδια η κ. Τζούλη, ως δικηγόρος, μπορεί να έχει πελάτες της όποιους επιθυμεί, το ερώτημα που τίθεται είναι το πόσο ηθικό είναι κάτι τέτοιο, λόγω της ιδιότητας της κ. Τζούλη και ως συζύγου του Πάνου Καμμένου.

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή, με τη ΝΔ να ζητά απαντήσεις για την υπόθεση.

Με ερώτηση της Σοφίας Βούλτεψη προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται εάν θεωρείται ηθικό να παρέχει σύζυγος υπουργού νομικές συμβουλές σε ελεγχόμενα για φοροδιαφυγή πρόσωπα, από τα οποία η ελληνική πολιτεία μπορεί να έχει απολέσει ή να κινδυνεύει να απολέσει τεράστια χρηματικά ποσά.

 Σχόλια