Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θα υπογράψει αυτό που θα της δώσουν

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θα υπογράψει αυτό που θα της δώσουν

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα συνήθη χαρτιά της: «Διαπραγματεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή και λίγο πριν την ασφυξία υπογράφω αυτό που θα μου δώσουν»» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μία διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας αλλά μία ακόμα παράσταση από την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σχολίασε τη σκληρή στάση του ΔΝΤ λέγοντας ότι«υπάρχουν και υπερβολικές απαιτήσεις -από το ΔΝΤ κυρίως- αλλά αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις καλλιεργούνται από τη στάση της κυβέρνησης. Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει σαφέστατα όρια σε μια διαπραγμάτευση, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι το «όχι» μπορεί να γίνει «ναι» και το «ναι» μπορεί να γίνει «όχι», τότε ο κάθε δανειστής μπορεί να απαιτεί το ανώτερο στην προσπάθειά του να κερδίσει το λιγότερο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι «υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδι με εκλογές ή δημοψήφισμα. Θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Θα είναι μια ρώσικη ρουλέτα γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι για άλλη μια φορά αποδυναμωμένη και οι εταίροι μας είναι υποψιασμένοι ότι η κυβέρνηση τους «παίζει»».

Σχόλια