Θεοδωράκης: Ζητά συνεννόηση των κομμάτων ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την ψήφιση της συμφωνίας

71 0

Την αναγκαιότητα κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε εκ νέου σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ζήτησε για το ίδιο θέμα να υπάρξει συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.

«Δε γίνεται να συνεχίσουμε έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, και πρόσθεσε ότι «Πρέπει να μαζευτούμε και να θέσουμε πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει συστηματικά το Σύνταγμα, καθώς προσπαθεί να υποκαθιστά την κυβέρνηση. Ωστόσο, τόνισε, πως η διαδικασία για την πρόταση μομφής θα πρέπει να γίνει μετά το πέρας της ψήφισης της συμφωνίας. «Τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να συγκληθεί η ολομέλεια και να αποφασίσει για την κατάσταση αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η θετική ψήφος δε σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.Join the Conversation