Θες να είσαι πιο συμπαθής στον περίγυρό σου; Δες το πως

Θες να είσαι πιο συμπαθής στον περίγυρό σου; Δες το πως

Πολλοί συνάνθρωποί μας θεωρούνται συμπαθείς. Άλλοι πάλι όχι και τόσο. Είναι άραγε κάτι έμφυτο ή θέλει και κάποια …δουλείτσα?

Φαίνεται πως η συμπάθεια από μόνη της συνιστά μία«τέχνη»: αναπτύσσεται μέσω λέξεων και πράξεων που προκαλούν θετικά συναισθήματα και ενέργεια και δημιουργούν ένα περιβάλλον ζεστασιάς και οικειότητας.

Μάλιστα η συμπάθεια δημιουργεί σχέσεις που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή.

Υπάρχουν εκφράσεις που μπορούν να μας κάνουν αμέσως πιο συμπαθείς στους άλλους και δεν έχουν σκοπό να πείσουν ότι είμαστε καλοί ή κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είμαστε. απλώς με τους τρόπους – λέξεις που παραθέτουμε,  δείχνει κανείς ότι πιστεύει στην ευγένεια, την κατανόηση και την γενναιοδωρία.

Αν τις λέτε κάθε φορά με την καρδιά σας, οι αποστάσεις με τους άλλους γρήγορα θα μηδενίζονται. Και αν όχι, τότε σίγουρα εσείς θα έχετε κάνει πάντως τα σωστά βήματα.

Οι 7 φράσεις που σας κάνουν αμέσως πιο συμπαθείς στους άλλους:

1) «Είμαι εδώ αν θες να μιλήσεις κάπου»: Μια φράση που αμέσως δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα και οικειότητα.

2) «Πιστεύω σε σένα» -«Σε εκτιμώ»: Μια φράση που εκφράζει αμέσως την θετική πρόθεση του ενός απέναντι στον άλλον.

3) «Τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω;»: Το άτομο που θέλει να μας προσφέρει την βοήθειά του, ακόμα κι αν δεν μας γνωρίζει καλά, δεν μπορεί να μην κερδίσει την συμπάθειά μας. Οι άνθρωποι που έχουν την διάθεση να προσφέρουν στους γύρω τους, φέρουν πάντα θετικό πρόσημο στις καταστάσεις και οι άλλοι επιδιώκουν την επαφή μαζί τους.

4) «Σε καταλαβαίνω»: Οταν νιώθεις ότι ο άλλος σε ακούει με προσοχή και προσπαθεί να μπει στη θέση σου, αναπτύσσονται αμέσως θετικά αισθήματα.

Unsplash/Priscilla Du Preez

5) Το κοπλιμέντο: Ενας «καλός λόγος» μπορεί να αλλάξει την ημέρα κάποιου. Να τον λέτε συχνά στους γύρω σας. Οχι μόνο γιατί έτσι αναπτύσσεται συμπάθεια, αλλά γιατί είναι βέβαιο ότι θα σας επιστραφεί.

6) Eκφράσεις ενθουσιασμού: Οι άνθρωποι που αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αρνητικές εκφράσεις και εντάσσουν συχνά στο λόγο τους θετικές, είναι πιο συμπαθείς στους γύρω τους. Η αρνητική διάθεση, η γκρίνια και τα παράπονα είναι τα τέλεια «απωθητικά».

7) Η δύναμη του «Ευχαριστώ»: Δύο λέξεις που μπορούν να μας φέρουν αμέσως πιο κοντά με τους άλλους.

(Με πληροφορίες απο Inc.com και lifehack.org)


Σχόλια