Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος θα αφεθεί ο ύποπτος τζιχαντιστής

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος θα αφεθεί ο ύποπτος τζιχαντιστής

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί ο ύποπτος τζιχαντιστής που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη λόγω μη επαρκών στοιχείων εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το “ISIS” όταν πια είχε ακινητοποιηθεί από τους Αστυνομικούς φέρεται να φώναξε: “Αλλάχου Άκμπαρ”.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διεθνούς Τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής, παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος έφθασε στην χώρα μας από την Τουρκία, καθώς ο ίδιος είναι καταχωρημένος στις λίστες των υπόπτων για σχέση με το “Ισλαμικό Κράτος”.
Οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εκδώσει σε βάρος του “Ειδικό Δελτίο διαρκούς επιτήρησης”, το οποίο βέβαια έχει αποσταλεί σε όλες τις συνεργαζόμενες Μυστικές Υπηρεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε.

Το “απόρρητο δελτίο” που έφθασε από τις Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, τόσο στην Αντιτρομοκρατική όσο και στην ΕΥΠ, αναφέρει τον 49χρονο Αλγερινό με το Γαλλικό διαβατήριο, ως ύποπτο για καθοδήγηση πιστών, όσον αφορά στην ένταξη τους στις τάξεις του “ISIS”, ενώ παράλληλα τον εμφανίζουν και ως στρατολόγο πυρήνων τζιχαντιστών που βρίσκονται “εν υπνώσει” στην Γηραιά Ήπειρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Μυστικές Υπηρεσίες μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους χειροπιαστά στοιχεία για την άμεση εμπλοκή του 49χρονου στο τρομοκρατικό δίκτυο του “Ισλαμικού Κράτους”, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σύλληψή του και η παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.
Ωστόσο έχει διαπιστωθεί, από την παρακολούθηση που έχουν κάνει οι Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες και όχι μόνο, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κάνει ταξίδια στην Συρία, χωρίς όμως να διαπιστωθεί εμπλοκή του σε πολεμικές επιχειρήσεις του “ISIS”.

Όμως σε ένα από τα ταξίδια που είχε πραγματοποιήσει ο 49χρονος στην Υεμένη, διαπιστώθηκε από Γάλλους πράκτορες πως επισκέφθηκε στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών του “Ισλαμικού Κράτους”.

Ο 49χρονος είναι υπό διαρκή επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να απελαθεί στην χώρα του, δηλαδή στην Γαλλία.Σχόλια