Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα έξι γυναικών που κατασκεύαζε ρούχα-μαϊμού συγκεκριμένης μάρκας

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα έξι γυναικών που κατασκεύαζε ρούχα-μαϊμού συγκεκριμένης μάρκας

Πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία κατασχέθηκαν περισσότερα από (3.000) απομιμητικά είδη ένδυσης

Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα (ιδιοκτήτρια και υπεύθυνες καταστημάτων) και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη (2) ιδιοκτητών

Σε υπόγειο χώρο ενός εκ των εμπορικών καταστημάτων, βρέθηκαν ραπτομηχανές, ετικέτες και κατοχυρωμένα σήματα της καταγγέλλουσας εταιρίας

Η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία αγγίζει τις (128.000) ευρώ

11092015rouxa2

Χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα εντοπίστηκαν σε ράφια και αποθηκευτικούς χώρους έξι (6) εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έξι (6) ημεδαπές γυναίκες (εκ των οποίων μία ιδιοκτήτρια και πέντε υπεύθυνες καταστημάτων), ηλικίας από 35 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος δυο ακόμη ιδιοκτητριών, ηλικίας 56 και 35 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της Πλαστογραφίας, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας ένδυσης, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (10-09-2015), οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας στα προαναφερόμενα καταστήματα, στις περιοχές του κέντρου και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα , οι ιδιοκτήτριες και οι υπεύθυνες των εμπορικών καταστημάτων, διέθεταν προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό είδη ένδυσης, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στους ανωτέρω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά(3.133) απομιμητικά προϊόντα ένδυσης εταιρειών (μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε υπόγειο χώρο ενός εκ των καταστημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1.120) ετικέτες και (518) καρτέλες, πιστά αντίγραφα της παθούσας εταιρίας
(5) μηχανές κοπτικής/ραπτικής
μεγάλος αριθμός απομιμητικών ενδυμάτων.
Η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (127.840) ευρώ περίπου, κατά δήλωση του εκπροσώπου της.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.Σχόλια