Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του υπ. Υγείας, Π. Κουρουμπλή, με τον Γιάννη Μπουτάρη

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του υπ. Υγείας, Π. Κουρουμπλή, με τον Γιάννη Μπουτάρη

Με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, συναντήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

«Στη συνάντηση θίξαμε καυτά θέματα που αφορούν την υγεία. Συζητήσαμε για τα δημοτικά ιατρεία, όπου θα κρίνουν σαν πρώτο σκαλοπάτι εάν ο πάσχων θα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ή θα πηγαίνει σπίτι του. Είπαμε για τη δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου, ένα πάγιο αίτημα χρόνων που έχει αρχίσει να κινείται, κάναμε λόγο για δημιουργία μόνιμων περιπτέρων παροχής συμβουλών στους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά, αλλά και για την αξιοποίηση της Σχολής Τυφλών», ανέφερε σχετικά ο κ. Μπουτάρης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο υπουργός, από την πλευρά του, συμφώνησε με τον κ. Μπουτάρη υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα δημοτικά ιατρεία, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι «η Μακεδονία χρειάζεται παιδιατρικό νοσοκομείο και συζητήσαμε για την εξεύρεση ενός χώρου, ο οποίος θα αξίζει για τα παιδιά μας».

Ακόμα, ο κ. Κουρουμπλής στάθηκε στη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις για τους εξαρτημένους από ουσίες.Σχόλια