Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες: Στο πνεύμα που ήθελαν οι Ευρωπαίοι η επιστολή Τσακαλώτου

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες: Στο πνεύμα που ήθελαν οι Ευρωπαίοι η επιστολή Τσακαλώτου

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις στο αίτημα για νέο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν σχετικά ότι η επιστολή του νέου Έλληνα ΥΠΟΙΚ, είναι «στο πνεύμα που ήθελαν οι Ευρωπαίοι».

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πρόταση της Αθήνας στον ESM αναμένεται να κατατεθεί αύριο στις Βρυξέλλες, ενώ μια μέρα μετά μπορεί να ακολουθήσει το Eurogroup, προκειμένου να εγκριθούν τα μέτρα.

Σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία, θα ακυρωθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Ωστόσο, αν δε βρεθεί λύση, τότε θα ακολουθήσει και νέα, τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο, με την ελπίδα πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Αν, ωστόσο, η συμφωνία δεν επιτευχθεί ούτε στο Eurogroup του Σαββάτου, τότε η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Κυριακή, με βασικό της, πια, σενάριο, το Grexit.

Σχόλια