Θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Άσχημα χτυπημένος από συγκρατούμενο του βρέθηκε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος. Μάλιστα χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο έπειτα από το επεισόδιο βίας στο οποίο υπήρξε θύμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείται ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός που έχει καταδικαστεί για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση.

Όπως φαίνεται όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε, κατά την εφημερίδα, ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει άγρια.

«Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» είπε, κατά το δημοσίευμα ο Στεφανάκος στον 70χρονο Άκη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που λέγεται επίσης ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα λέγεται ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν και ένας γνωστός ποινικολόγος, αν και δεν προβλεπόταν εκείνη την ώρα να βρίσκεται στους χώρους της φυλακής, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, αν και το κελί του βρίσκεται στην πρώτη πτέρυγα.

Το περιστατικό έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στις 20:30 το βράδυ και σύμφωνα με την εφημερίδα επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών έχουν μπει οι καταγγελίες ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δέχτηκε επίθεση μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , διενεργούνται παράλληλα δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες με στόχο να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη. Η πρώτη έρευνα η οποία διενεργείται από την Εισαγγελία Πειραιά αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν.

Η δεύτερη έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, αφορά ενδεχόμενες ευθύνες κρατούμενων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ο πρώην υπουργός δεν νοσηλεύτηκε στον νοσοκομείο των φυλακών.Σχόλια