Θρήνος για τον Έκτορα Μποτρίνι

Θρήνος για τον Έκτορα Μποτρίνι

Δύσκολες ώρες περνά ο γνωστός σεφ, Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος έχασε την περασμένη Παρασκευή τον πατέρα και μέντορά του, επίσης διάσημο σεφ, Ετρούσκο.

«Ο πατέρας μου με έμαθε να αγαπώ και να σέβομαι την κουζίνα. Αυτός μου έμαθε πως, αν θέλω να είμαι σεφ, δε θα πρέπει να βάζω τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα μου, αλλά να νιώθω την ομάδα μου σαν οικογένειά μου. Με έμαθε να ακούω, να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα καλά μου συμβαίνουν», είχε δηλώσει σχετικά με τον πατέρα του ο Έκτορας Μποτρίνι σε συνέντευξή του στο «ΟΚ».

Ο Ετρούσκο Μποτρίνι καταγόταν από γενιά εστιατόρων στην Τοσκάνη και ήταν καταξιωμένος μάγειρας επί σειρά ετών στο Club Mediterranee.
To 1992 αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας του στην Κέρκυρα και να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο, το οποίο το 2000 ανέλαβε ο γιος του, Έκτορας.

Ο Έκτορας Μποτρίνι άρχισε έκτοτε να κερδίζει Χρυσούς Σκούφους, και το εστιατόριο μπήκε στη λίστα με τα 100 καλύτερα στον κόσμο, ενώ ο Ετρούσκο παρέμεινε στο εστιατόριο δίνοντας τη βοήθειά του και τις συμβουλές του στον γιο του.Σχόλια