Τι πρέπει να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος μέσα στον Οκτώβριο

Τι πρέπει να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος μέσα στον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τα ελληνικά νοικοκυριά. Μετά από δύο εκλογικές διαδικασίες, πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, capital controls και ένα μνημόνιο (ακόμα), ήρθε η ώρα του (πρώτου μεγάλου) λογαριασμού.

Μέσα στο μήνα που μας έρχεται λοιπόν, τα ελληνικά νοικοκυριά να πληρώσουν στην εφορία επιπλέον 2,5-3 δισ. ευρώ μαζεμένα, χωρίς να υπολογίζεται καν η αύξηση του ΦΠΑ που θα πληρώσουν οι κάτοικοι στα νησιά του Αιγαίου ή οι οικογένειες με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.

Αναλυτικά τι θα πληρώσουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι

Τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος

Σήμερα λήγουν και θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις χρεών στην εφορία

Τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ σε έξι νησιά

Έως 16 Οκτωβρίου θα έρθουν τα πρόσθετα εκκαθαριστικά. Σε αυτή θα πληρωθούν: α)Επιπλέον έκτακτη εισφορά από αυτή που ανέγραφαν τα αρχικά εκκαθαριστικά, β) Προκαταβολή φόρου (για το 2016) σε αγρότες, γ) Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν οχήματα μεγάλου κυβισμού, σκάφη ή πισίνα.

Στις 20 Οκτωβρίου, οι συνολικά 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν και τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ. Θα πρέπει να πληρωθεί σε 5 δόσεις από τον Οκτώβριο ως και το Φεβρουάριο. Παρά τις υποσχέσεις, όχι μόνο δεν θα έχουν καμία νέα ελάφρυνση, αλλά θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ με τις αντικειμενικές αξίες του 2007!

Μάλιστα λόγω των παρατάσεων, οι δόσεις που θα πρέπει να πληρωθούν από τον Οκτώβριο ως και το Φεβρουάριο μειώνονται σε 5 και αυτό σημαίνει ότι οι κάθε δόση αυξάνεται κατά περίπου 20%, εξέλιξη που θα δυσκολέψει και άλλο πολλούς για να πληρώσουν.

Δύσκολα τα πράγματα…Σχόλια