Τι θα ρωτούσε ο Σάκης Ρουβάς τον Αλέξη Τσίπρα;

Τι θα ρωτούσε ο Σάκης Ρουβάς τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο Σάκης Ρουβάς, σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκαλύπτει τις βλέψεις του για την πολιτική, τι πιστεύει για την τεράστια δημοσιότητα και δηλώνει τι θα ρώταγε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο περιοδικό Crash τι θα έλεγε,αν συναντούσε,τον Αλέξη Τσίπρα;

«Δεν θα του έλεγα, θα τον ρωτούσα», δηλώνει ο Σάκης Ρουβάς και συνεχίζει λέγοντας:«Καταρχάς αν έχει υπαρξιακή συνείδηση. Τι θέλει από τη ζωή του. Αν είναι ευτυχισμένος ή όχι.Τι είναι αυτό που θα τον έκανε ευτυχισμένο και αν θα γνώριζε τι είναι αυτό, αν ξέρει πώς να το πετύχει τελικά. Ακόμα θα τον ρωτούσα «ξέρεις γιατί βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι;». Θα ήθελα να μάθω εάν ο στόχος του ήταν να γίνει πρωθυπουργός και αν τελικά η επίτευξή του τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και πιο δίκαιο. Αυτή την κουβέντα θα ήθελα να κάνω μαζί του, θα είχε πολύ ενδιαφέρον». Και αμέσως μετά εξηγεί στον δημοσιογράφο την άποψή του ως προς τη μνημονιακή πολιτική.

«Η ύπαρξη της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα μας τόσα χρόνια όπως και η ύπαρξη των ξένων επιτηρητών και καθοδηγητών καταγράφει δυστυχώς την περίτρανη αποτυχία και αδυναμία μας από την περίοδο της μεταπολίτευσης ως και σήμερα να διαχειριστούμε και να αξιοποιήσουμε με αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, όραμα και συνέπεια έναν τόσο σπάνιας ομορφιάς και πλούσιο τόπο όπως η Ελλάδα αλλά και τις αρετές μας ως Έλληνες, τη δύναμη ψυχής, το μέγεθος του πολιτισμού και της διανόησής μας που κυριαρχεί και μεγαλουργεί στο εξωτερικό παγκόσμια αλλά αδυνατεί, συρρικνώνεται στο εσωτερικό. Άρα η ευθύνη είναι βεβαίως πρωτίστως των πολιτικών, αλλά και του λαού, των ψηφοφόρων και πολλές φορές των μη ψηφοφόρων. Η ενεργή συμμετοχή είναι προϋπόθεση, είναι υποχρέωση και όχι απλά δικαίωμά μας… Δεν αξίζουμε ως λαός αυτή την αντιμετώπιση. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, διότι και ιστορικά το έχουμε αποδείξει».Σχόλια