Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις των 7 καναλιών

Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις των 7 καναλιών

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών των επτά τηλεοπτικών καναλιών σύμφωνα με τις με τις οποίες ζητούσαν προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου εξέτασε τα αιτήματα για το προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρι να κριθούν τα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων. Όμως  η εκδίκαση τους προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου,παρά το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών,  ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Προέδρου του Δικαστηρίου σε μια διαδικασία κλειστή που διήρκησε δυο ώρες.
Την ίδια ώρα , τις δικές τους θέσεις ανέλυσαν και οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας αλλά και της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης καθώς παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ελ. Κρέτσος.

Παρόντες εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου.

 Σχόλια