Την ώρα της Συνόδου Κορυφής η συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

Την ώρα της Συνόδου Κορυφής η συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα αναμένεται να βρεθούν και σήμερα Έλληνες πολίτες, διαδηλώνοντας υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και την ευρωζώνη.

Το κάλεσμα στο νέο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, με τους διοργανωτές να καλούν τους πολίτες σε νέα συγκέντρωση την ώρα που στις Βρυξέλλες θα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ξεκαθαρίζουν στο σημερινό τους κάλεσμα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα».

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Πολίτες της Αθήνας, τη Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα «δημοκρατίας» σταλινικού τύπου. Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας. Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως».

Σημειώνεται, τέλος, πως ανάλογες συγκεντρώσεις υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα διεξαχθούν παράλληλα με αυτή της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.Σχόλια