Τις επόμενες μέρες η συνάντηση Παυλόπουλου – Μητσοτάκη

Τις επόμενες μέρες η συνάντηση Παυλόπουλου – Μητσοτάκη

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το νέο αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε το βράδυ της Κυριακής καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ πρόσθεσαν πως ο Πρόεδρος διατηρεί καλές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. και ειδικά με τον κ. Μητσοτάκη με τον οποίον προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις ο κ. Παυλόπουλος επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων τις προσεχείς ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τη Μόσχα, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του, κ. Γκάουγκ, όσο και με την καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν θέματα που αφορούν στο προσφυγικό ζήτημα, στην εφαρμογή του τριετούς οικονομικού προγράμματος, αλλά και στη διαδικασία ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ταξιδέψει και στη Φρανκφούρτη, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Παρών στη συνάντηση αυτή θα είναι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Τέλος, στο πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου περιλαμβάνεται και μια επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, με στόχο τη διεύρυνση της Τριμερούς συνεργασίας Αθήνας – Λευκωσίας – Τελ Αβίβ.Σχόλια