Τίτλοι τέλους για την ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική

Τίτλοι τέλους για την ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική

Το τέλος της πάλαι ποτέ κραταιάς Χαλυβουργικής, που συνέδεσε το όνομά της με το μεταπολεμικό αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, σήμανε και τυπικά χθες με το κατέβασμα του διακόπτη ηλεκτροδότησης εν μέσω της δικαστικής ενδοοικογενειακής διαμάχης της οικογενείας Κ. Αγγελόπουλου.

Τη Δευτέρα στις 23.59 ο ΑΔΜΗΕ είχε προγραμματίσει να κατεβάσει τον διακόπτη της εταιρείας υλοποιώντας την εντολή της ΔΕΗ για άρση της εκπροσώπησής της από πελάτη της ύστερα και από νέα παράταση που δόθηκε στη διοίκηση της εταιρείας για τη ρύθμιση των οφειλών της ύψους 31,4 εκατ. ευρώ και έληξε χθες χωρίς αποτέλεσμα.

Στην ιστοσελίδα kinima-ypervasi.gr o Κώστας Τσιτούνας γράφει μεταξύ άλλων:

Μόνο οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι γνωρίζουν γιατί το μαγαζί κατέληξε στα βράχια. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και ο ανηλεής πόλεμος με τον πατέρα τους, ενδεχομένως να υπήρξε κακοδιαχείριση, ενδεχομένως να φταίει και η οικονομική συγκυρία μιας χώρας που βρίσκεται εδώ και 10 χρόνια στ ύφεση και σε μνημόνια. 

Ο κατήφορος είναι γνωστός εδώ και χρόνια, όμως και η οικογένεια Αγγελόπουλου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να δώσει ένα τέλος στο υφεσιακό σπιράλ.

Η τελευταία είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι ότι ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τους διακόπτες του ρεύματος για τα 32 εκατομμύρια χρεών προς τη ΔΕΗ. Αν και δεν είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα πράγματα θα γίνουν ακριβώς έτσι, κρατώ μια επιφύλαξη. Τώρα που τα πράγματα έφτασαν στο «και πέντε», πρώτοι και καλύτεροι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι άρχισαν να ρίχνουν τις ευθύνες στον πατέρα τους και σε διάφορα αόρατα συμφέροντα που επιδιώκουν να αρπάξουν την περιουσία του πατέρα τους. Άρα περιουσία για να πληρωθούν τα χρέη υπάρχει. 

  • Συμπέρασμα: Λεφτά υπάρχουν. Οι Αγγελόπουλοι δεν θέλουν να πληρώσουν. Θέλουν να κλείσει η βιομηχανία και να γραφτούν στο χιόνι όλα τα χρέη, και τα 32 εκατομμύρια της ΔΕΗ και τα 400 εκατομμύρια προς στις τράπεζες!
  • Ερώτημα: Το κράτος και οι τράπεζες γιατί δεν έχουν δεσμεύσει τα χρέη από τους λογαριασμούς των Αγγελόπουλων μέχρι του οφειλόμενου ποσού; 

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο με δυνατότερες περιπτώσεις τον Πάνο Μαρινόπουλο που κάνει τις διακοπές του και δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή για τα χρέη του, αλλά και τον Λαυρεντιάδη που ζει σαν βασιλιάς. Κανείς δεν του ζήτησε τα χρήματα από τα χρέη της ELFE στη ΔΕΠΑ. 

Όλοι αυτοί οι κύριοι τακτοποιήθηκαν με ειδικές ρυθμίσεις είτε της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχει εξήγηση; 

Υπενθυμίζουμε πως τα χρέη προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, με το προδιαγεγραμμένο «κανόνι» να προκαλεί ισχυρότατους κραδασμούς και στον τραπεζικό κλάδο.

Με τη στάση των Αγγελόπουλων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «γραφτούν στο χιόνι» τα χρέη, με τις συνέπειες να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Ποιος «έβαλε πλάτη» για τους Αγγελόπουλους

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ αποκόπτουν κατά κύματα το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, οι μεγάλοι οφειλέτες που χρωστούν εκατομμύρια στην ΔΕΗ, μένουν, σχεδόν, στο απυρόβλητο, την στιγμή, μάλιστα, που οι ιδιοκτήτες τους έχουν συσσωρεύσει έναν μεγάλο, συχνά αμύθητο, πλούτο.

Η ιστορία με τα 32 εκατομμύρια που χρωστάει η Χαλυβουργική στη ΔΕΗ εξελίσσεται σε ιλαροτραγωδία.

Τα χρέη βεβαίως της εταιρείας τρέχουν εδώ και δυο χρόνια και κανένας φορέας του κράτους δεν τα απαιτεί άμεσα.

Μιλάμε για υπόθεση καρμπόν με τα χρέη Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ.

Τα χρέη της ΕLFE στη ΔΕΠΑ έπρεπε να φτάσουν τα 110 εκατομμύρια ευρώγια να αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου.

Και όλως περιέργως, πίσω από το σκάνδαλο με τα χρέη Λαυρεντιάδη βρίσκεται πάλι ο Γιώργος Σταθάκης (μεταξύ άλλων υπουργών) ο οποίος γνώριζε τα πάντα.


Σχόλια