Το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον διάσημο μαθηματικό Τζον Νας

Το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον διάσημο μαθηματικό Τζον Νας

Το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον διάσημο μαθηματικό Τζον Νας, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα New York Post, που με δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι ο θάνατός του θα είχε αποφευχθεί αν η πτήση του δεν είχε φτάσει αρκετές ώρες νωρίτερα στον προορισμό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 86χρονος Τζον Νας και η 82χρονη σύζυγός του Αλίσια, επέστρεφαν από τη Νορβηγία όπου είχαν μεταβεί προκειμένου ο Νας να παραλάβει ένα βραβείο. Ωστόσο, όταν το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Νούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ αρκετές ώρες νωρίτερα από το αναμενόμενο, το ζευγάρι χρησιμοποίησε ταξί για να επιστρέψει γρηγορότερα στο σπίτι του.

Σε περίπτωση που η πτήση τους είχε φτάσει στην ώρα της, στο αεροδρόμιο θα τους περίμενε μία λιμουζίνα για να τους μεταφέρει στην οικία τους στο Πρίνστον…

Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε μοιραία για το άτυχο ζευγάρι, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ βρίσκονταν καθοδόν προς το Πρίνστον ο οδηγός του ταξί έχασε τον έλεγχο και έριξε το αυτοκίνητο προστατευτικό κιγκλίδωμα και σ’ ένα άλλο όχημα στο Τέρνπαϊκ του Νιού Τζέρσεϊ.

Ο Νας και η σύζυγός του, εκτινάχθηκαν έξω από το ταξί και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νιού Τζέρσεϊ, αρνούμενος να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το ζευγάρι δε φορούσε τις ζώνες ασφαλείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οδηγός του ταξί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο οδηγός του άλλου οχήματος νοσηλεύεται επίσης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το δυστύχημα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Τζον Νας, η ζωή του οποίου είχε γίνει βιβλίο με τον τίτλο «A Beautiful Mind» και στη συνέχεια ταινία, απ’ όπου και το όνομά του έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαθηματικούς και οικονομολόγους, με μεγαλύτερο επίτευγμά του τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων.

Είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Οικονομικών, ενώ υπέφερε από σχιζοφρένεια από τα 29 του χρόνια και έζησε με την ασθένεια τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, καθώς κατάφερε να την ξεπεράσει μετά από 30 χρόνια συνεχούς θεραπείας και νοσηλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα.Σχόλια