Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Άνσμπαχ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Άνσμπαχ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση Σύρου με 12 τραυματίες και θύμα τον ίδιο έξω από το μουσικό φεστιβάλ στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά το AMAQ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι ο 27χρονος δράστης ήταν ένας από τους «στρατιώτες» του.

Την ίδια ώρα, και ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, Γιοάκιμ Χέρμαν, δήλωσε πως βίντεο στα αραβικά που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του Σύρου ο οποίος ανατινάχθηκε στην πόλη καταδεικνύει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

«Μια προσωρινή μετάφραση από διερμηνέα δείχνει πως ανακοινώνει ευθέως, εξ ονόματος του Αλλάχ, και δηλώνει την υποταγή του στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έναν διάσημο ισλαμιστή ηγέτη, μια πράξη εκδίκησης κατά των Γερμανών επειδή παρεμβάλλονται στον δρόμο του ισλάμ» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Νομίζω πως έπειτα από αυτό το βίντεο δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επίθεση ήταν μία τρομοκρατική ενέργεια με ισλαμιστικό υπόβαθρο», πρόσθεσε ο ίδιος.

 Σχόλια