Το Λονδίνο προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια του Euro 2016

Το Λονδίνο προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια του Euro 2016

Ότι οι χώροι διεξαγωγής του Euro 2016 αποτελούν «εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων», προειδοποίησε σήμερα τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για το ποδοσφαιρικό τουρνουά το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι το τουρνουά αρχίζει την Παρασκευή, θα διαρκέσει ένα μήνα, και θα διεξαχθεί σε γήπεδα σ’ όλη τη Γαλλία, μια χώρα που έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ισλαμιστών, μεταξύ άλλων και με μια σειρά επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Στο Euro 2016 συμμετέχουν οι ομάδες της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας συμμετέχουν στο Euro 2016, εξ ου και ο ιστότοπος του Foreign Office, που ανανεώθηκε σήμερα, συμβουλεύει τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν για να τις στηρίξουν να είναι συνεχώς προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συμβουλές των γαλλικών αρχών.

«Στη διάρκεια του Euro 2016, τα γήπεδα, τα σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων (fan zones), οι χώροι στους οποίους θα υπάρχει αναμετάδοση των αγώνων και τα δημόσια μέσα μεταφοράς αποτελούν εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων», αναφέρεται στην οδηγία.

Μιλώντας σχετικά, εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η συμβουλή δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πληροφοριών.

«Δεν εκδόθηκε ως απάντηση σε μια νέα ή συγκεκριμένη απειλή … Εκδόθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση και οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να παράσχουν σχετική πληροφόρηση στους φιλάθλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

 Σχόλια