Το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας επισκέπτεται ο Τσίπρας

Το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας επισκέπτεται ο Τσίπρας

Τη μαρτυρική κοινότητα Κομμένου Άρτας, θα επισκεφθεί σήμερα, 16 Αυγούστου ο πρωθυπουργός στις 11:00 π.μ. προκειμένου να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.
Η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων.
«Η 16η Αυγούστου 1943 αποτελεί την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα τη Βέρμαχτ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές του άμαχου πληθυσμού κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η νοηματοδότηση της ημέρας μνήμης των 317 θυμάτων του Κομμένου, είναι για την Αριστερά και για τους δημοκρατικούς πολίτες πιο επίκαιρη από ποτέ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης.
«Ο φασισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, έχει κάνει σαφή τα καταστροφικά αποτελέσματά του και η ανθρωπότητα καλείται για μια ακόμη φορά να διδαχτεί από την ιστορία», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στις εεκδηλώσεις «εγείρει πλήθος συμβολισμών, ειδικά σε μία ταραγμένη περίοδο για την Ευρώπη, όπου η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνας σταθερότητας και πραγματικής δημοκρατίας για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».Σχόλια