Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια της FAZ περί πρότασης Σόιμπλε για 5ετες Grexit και ανθρωπιστική βοήθεια

Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια της FAZ περί πρότασης Σόιμπλε για 5ετες Grexit και ανθρωπιστική βοήθεια

Την προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung (F.A.S.).

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι «αρκετά καλές» ενώ εκφράζονται αμφιβολίες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί.

«Οι προτάσεις παρουσιάζουν ελλείψεις σε σημαντικούς τομείς των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει το έγγραφο και συνεπώς αναφέρει ότι «δεν αποτελούν βάση για ένα νέο 3ετές πρόγραμμα».

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ προτείνει δύο επιλογές για την Ελλάδα. Πρώτον η Ελλάδα να βελτιώσει άμεσα και με περιεκτικό τρόπο τις προτάσεις της με την πλήρη στήριξη του κοινοβουλίου. Μεταξύ άλλων προτείνει να μεταφέρει η Ελλάδα assets αξίας 50 δις. ευρώ σε ένα trust fund .

Δεύτερον να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών και να αναδιαρθρωθεί το χρέος της.

Σύμφωνα με το Reuters το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα.

O εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού, Θεόδωρος Μιχόπουλος, σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι: «Διαψεύδονται πλήρως τα δημοσιεύματα της FAZ».

 Σχόλια