Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρέσβη της Γαλλίας στη Μόσχα να δώσει εξηγήσεις για τις συλλήψεις Ρώσων οπαδών

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρέσβη της Γαλλίας στη Μόσχα να δώσει εξηγήσεις για τις συλλήψεις Ρώσων οπαδών

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κλήθηκε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά τη σύλληψη και την κράτηση Ρώσων οπαδών κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Euro 2016.

Στον Γάλλο διπλωμάτη επισημάνθηκαν οι «διακρίσεις» σε βάρος των Ρώσων πολιτών, καθώς και το γεγονός ότι «η περαιτέρω υποδαύλιση του αντιρωσικού αισθήματος» θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τις γαλλικές αρχές να προσέξουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτή την κατάσταση και να ρυθμίσουν το ζήτημα που αφορά τους συλληφθέντες Ρώσους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, με βάση το δίκαιο και με πολιτισμένο τρόπο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε χαρακτηρίσει «απολύτως απαράδεκτη» τη σύλληψη 43 Ρώσων οπαδών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στη Μασσαλία.

Οι Ρώσοι τέθηκαν υπό κράτηση ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με πούλμαν για τη Λιλ, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με εκείνη της Σλοβακίας. Οι 11 από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα την Τετάρτη.

 Σχόλια