Το Σαββατοκύριακο το εντυπωσιακό International Airshow στο Τατόι

Το Σαββατοκύριακο το εντυπωσιακό International Airshow στο Τατόι

Αν σας… αναστάτωσαν οι χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών που πραγματοποιούνται από εχθές στο πλαίσιο πρόβας, και έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της Αττικής, δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε, καθώς πρόκειται για μία πρόγευση από το τι θα συμβεί στο Air Show που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Σήμερα το απόγευμα, ένα μαγευτικό σόου με μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις που κόβουν την ανάσα αλλά και εντυπωσιακούς ελιγμούς πραγματοποιήθηκε από κορυφαίους πιλότους Έλληνες και ξένους, στην παραλία του Π. Φαλήρου.

1

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται στη χώρα μας η Διεθνής Αεροπορική Επίδειξη «ATHENS FLYING WEEK – INTERNATIONAL AIRSHOW 2015».

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο αθηναϊκός ουρανός θα γεμίσει από πληθώρα αεροπλάνων τύπου F 16 και MIG, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί ο μοναδικός εξομοιωτής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin Simulator F-16V.

2

Έλληνες πιλότοι, στρατιωτικοί σαουδάραβες, αλλά και Βέλγοι, Πολωνοί και Λιθουανοί αεροπόροι θα συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό σόου, ενώ τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας (Skydivers Romania), και πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα.

Ταυτόχρονα, θα συμμετάσχουν η ομάδα επιδείξεων της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο ο LucaBertossio- Red Bull Solo Glider CITIZEN Watches co., Jurgis Kairys- Vostok, οι Pemperton Aerosports, ο Johan Gustafsson,ο Mikael Bregeot– Breitling, με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagiannis– Power Box / Desert Aircraft GR καιAndi καιTim Schaerer – Red Bull με τηλεκατευθυνόμενο.
Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με ελικόπτερα Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell.

3

Επίσης, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα σμήνη των Wefly, Blue Circe, Team, Hawks of Romania και Orlik αεροσκάφη vintage FI-156 STORC και BUCKER 131 της Athenian Aviators Collection, καθώς και ελικόπτερα των Ververelis και Superior Air.

Σημειώνεται ότι στο Τατόι, θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ εντός του αεροδρομίου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 4 ευρώ. Η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr όπου υπάρχει και σχεδιάγραμμα των χώρων του Αεροδρομίου με τη διαβάθμιση των αριθμημένων θέσεων.Σχόλια